Volg ons op google facebook twitter pinterest
Klantenservice
+31 (0)412-647555

Carrom vingerbiljart

Carrom vingerbiljart
 
Artikelnr.: 6196
 0 reviews

Aantal

Carrum, karom, karam, couronne, karum en carum zijn allemaal verschillende namen voor vingerbiljart. Het is niet bekend waar en wanneer carrom voor het eerst werd gespeeld. Er bestaat een sterk vermoeden dat het spel uit India komt, al wordt het in verschillende varianten op meerdere continenten gespeeld. Prachtig bordspel dat je kunt spelen met 2 - 5 spelers.

Lees meer »

  • 12 maanden garantie
  • Veilig betalen
  • Gratis retour binnen 30 dagen
  • Voor 17.00 uur besteld, dezelfde werkdag verstuurd
  • Verzendkosten € 5,95 boven € 60,- gratis


Carrom, ook wel karom, karam, couronne genoemd. Allemaal namen die eigenlijk synoniem zijn voor de Nederlandse spelnaam: Vingerbiljart.

Carrom is zeer waarschijnlijk afkomstig uit India en wordt al eeuwenlang met veel enthousiasme gespeeld, al is dit spel in Nederland nog zeer onbekend. Superjammer eigenlijk want Carrom is een leuk, actief bordspel voor mensen van alle leeftijden.

Je kunt het spelen met 2-5 spelers op een groot bord van mango hout. Dit hout is erg hard en glad zodat de stukken goed schuiven en op randen goed kaatsen.

Wat zijn namelijk de spelregels (even in het kort)
De bedoeling van het spel is om de grootste en zwaarste schijf op het bord, de kunststof striker (schietschijf of speelschijf) vanaf de basislijn met de vingers zodanig vooruit te schieten, dat deze de kleinere stenen in één van de gaten die zich in de hoeken bevinden, kaatst. Deze houten carromstenen of -schijven zijn onderverdeeld in evenveel zwarte als witte schijven. Deze kleuren geven aan welke schijven er door de respectievelijke spelers of teams ingeworpen dienen te worden. Degene die het spel opent, speelt altijd wit. Er is ook nog een rode carromsteen, die de koningin genoemd wordt.

Uiteindelijk wil je als speler je negen carromstenen in de gaten krijgen vóórdat de tegenspeler dat doet. De koningin moet vóór de laatste steen gescoord worden en in dezelfde of eerstvolgende zet gedekt te worden door een steen van de speler. Als dat dekken niet lukt, wordt de koningin teruggeplaatst in het midden. Ook als een speler lichaamsdelen (vingers) over de diagonale lijn plaatst, of als de schietschijf in één van de gaten geschoten wordt, worden er strafstenen uit de gaten gehaald en in het midden teruggelegd.

Point Carrom:
Dit is een variant die erg populair is bij kinderen en bij een oneven aantal spelers. Het spel is gelijk aan bovenstaande, met dat verschil dat de spelers ongeacht welke kleur mogen scoren. De ene kleur geldt voor één punt, de andere kleur telt voor twee, terwijl de koningin vijf punten oplevert indien die in de zelfde of eerstvolgende zet gedekt wordt door een gewone carromsteen. De speler die als eerste 17 punten vergaart, is de winnaar, of degene die de meeste punten heeft als alle stenen gescoord zijn.

Een prachtig bord, verstevigt met Mango-houten hoekdelen en een 4mm dik Mango houten speelvlak. Geschikt om het spel serieus te spelen. .

Deze Carromset bestaat uit:
- Mango bord met pallisander details, 83 bij 83cm (speelveld 74x74 cm)
- 5 cm dikke mangohouten randen
- 4 mm dik speciaal Carrom mango triplex speelveld
- Houten Carrom schijven
- Acryl speelschijf
- 30 gram Carrom poeder
- Boekje met spelregels (Engels) (NL spelregels zijn eenvoudig te downloaden bij diverse Carrom sites)

 

Er zijn nog geen beoordelingen van dit product.


*
*
*
Slecht Goed

Verstuur review
De meeste bestellingen worden bezorgd door PostNL pakketdienst, DPD of via brievenbuspost. Bij verzending via de pakketdienst krijgt u van ons na afronding van de zending per e-mail de tracktrace gegevens gestuurd, zodat u zelf kunt zien wanneer het pakket wordt geleverd op het door u ingevulde afleveradres. Bij een gekozen dagdeel geldt het getoonde tijdsvak als indicatie!
 
Verzendkosten binnen Nederland
Tot 250 gram: Brievenbuspost: € 3,95 (met tracktrace)
PostNL Daglevering of PostNL afhaallocatie: € 5,95
(Bij een bestelling van € 60,- of meer verzenden wij gratis)
PostNL Avondlevering: € 1,00 meerkosten
Onder rembours: € 11,90  
 
Verzendkosten naar België
Pakketpost: € 5,95
(Bij een bestelling van € 60 of meer verzenden wij gratis)

Wij versturen ook naar andere landen. Het bedrag wordt voor de meest gangbare landen automatisch berekend in de shop. Zwitserland en buiten Europa is ook mogelijk. Stuur dan een e-mail naar info@trendyspeelgoed.nl met wat u wilt bestellen, dan vragen wij de verzendkosten eerst voor u na!
 
 
Per ongeluk het verkeerde besteld? Of is het product toch niet helemaal naar je zin? Retourneer gratis binnen 30 dagen.

Hoe gaat dit in zijn werk? Zowel de verpakking als het product zelf dienen onbeschadigd en opnieuw verkoopbaar te zijn. Stuur het product in een stevige doos, voorzien van een copy van je bestelbon naar:

TrendySpeelgoed.nl
T.a.v. retouren
Antwoordnummer: 10188
5340 VB Oss
 
Schrijf op een copy van je  factuur het IBAN nummer waarop het aankoopbedrag teruggestort kan worden! Dan kunnen we de terugbetaling zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 7 dagen regelen.
 
Heb je hierover toch nog vragen? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op: 0412-647555 of mail: info@trendyspeelgoed.nl