Volg ons op google facebook twitter pinterest
Klantenservice
+31 (0)412-647555

binnenspeelzand

Binnenspeelzand. Veel namaak op de markt, maar kies voor de echte merken, de goede kwaliteit: Kinetic sand en Mad Mattr van Relevant Play! Koop meteen leuke en handige accessoires! 
Bekijk inhoud 
Bekijk inhoud 
Binnenspeelzand. Niet meer weg te denken uit het speelgoed assortiment. Binnen spelen met zand is superleuk en goed voor de fijne motoriek. Kinderen gebruiken hun eigen fantasie tijdens het spelen, het bedenken wat ze nu weer gaan maken met het zand. Binnenspeelzand is in 2012 op de markt gekomen. 

Doordat binnenspeelzand zo populair werd in 2014 zijn er heel veel nieuwe merken opgesprongen en is er ook heel veel rotzooi op de markt gebracht. Speelzand dat vies ruikt, dat plakt, dat brokkelt, brrrr daar willen we niet mee spelen, daarom heeft TrendySpeelgoed.nl zich vanaf het begin alleen geconcentreerd op de drie genoemde merken. 

Kinetisch zand of magnetisch zand? 

Kinetic Sand is zeker een stayer. Dit binnenspeelzand heeft andere eigenschappen. Het lijkt wel te leven als het door je handen vloeit. Kinetic sand heeft een grovere structuur en ziet er ook meer uit als zand. Je kunt er ook mee kneden en kleien maar het is wat minder vast waardoor vormpjes in de loop van tijd uit elkaar vallen. Wel vinden veel mensen het fijn dat Kinetic Sand absoluut niet plakt en dus ook de minste troep geeft als het naast de speelbak belandt. En nee, het is geen magnetisch zand al wordt het wel vaak zo genoemd :>

Binnenspelen met zand is superleuk maar wel zo handig als je daarvoor een goede speelbak hebt. Bij veel sets worden deze erbij geleverd maar je kunt ze natuurlijk ook los aanschaffen. We hebben hiervoor een budget speelbak maar ook de originele speelbak van Relevant Play (voorheen Waba Fun). 

Extra leuk met grappige zandvormen en accessoires 

Kneden met je handen met binnenspeelzand is al fijn en leuk en natuurlijk kun je met je handen ook veel leuke vormen maken, maar heb je toch behoefte aan extra vormpjes, kijk dan allereerst eens rond in huis. Heel veel dingetjes kun je ook als vorm gebruiken: Eierdopjes, toiletrollen, bakvormpjes, bestek en servies. Toch liever zandbakvormpjes? Daarvan hebben we een groot assortiment aangelegd. de 3D dierenvormpjes zijn superleuk, maar ook de goudkleurige vormpjes van bekende oude gebouwen doen het erg leuk in binnenspeelzand.

Binnenspeelzand is een blijvertje, dat is zeker. Het spelen met binnenspeelzand bied uren speelplezier voor de kinderen. Het kneden heeft een rustgevende en kalmerende werking en het maken van de vormpjes met de handen is supergoed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek. Stap dus over het idee heen dat het troep geeft. Zorg voor een goede speelbak en vormpjes en veeg na he spelen gewoon de geknoeide restantjes bij elkaar. 

Het binnenspeelzand kun je eenvoudig opbergen. Het liefst NIET luchtdicht maar wel stofvrij. Zet daarom gewoon de speelbak bijvoorbeeld op een plank in de kast. Meer onderhoud heeft het niet nodig. Binnenspeelzand droogt niet uit en wordt niet hard. 

Een vernieuwd zusje van Kinetic Sand is Mad Mattr. Dit is binnenspeelzand verkrijgbaar in verschillende kleuren. Of de benaming binnenzand goed is betwijfel ik eigenlijk. Het lijkt meer op klei maar het voelt superzacht aan en je kunt er ook echt mee kneden. Dat kun je met klei weer niet. Mad Mattr is in ieder geval perfect voor gebruik binnenshuis want omdat het wat compacter is knoei je er niet zo snel mee en je kunt er echt uren mee spelen!