Volg ons op google facebook twitter pinterest
Klantenservice
+31 (0)85 3037810

speelgoed 5 jaar

Kinderen van 5 jaar zijn echte ontdekkers. Leren zelfstandig spelen, lezen, schrijven en uitproberen waar de grenzen liggen! Uitdagend speelgoed en spellen zijn nu welkom. Laat je hieronder inspireren door ons assortiment met suggesties en speelgoed tips voor kinderen van 5 jaar. En wil je liever persoonlijk advies? Bel of mail ons gerust, we staan voor je klaar. 
Bekijk inhoud 
Bekijk inhoud 

Speelgoed en spellen voor kinderen van 5 jaar

Op 5-jarige leeftijd zijn ze al een beetje gewend aan de basisschool, hebben ze al kennis gemaakt met het eerste echte educatieve speelgoed, maar is het nog steeds o zo leuk en belangrijk om lekker te spelen. Niet voor niets hebben ze in groep 2 uitgebreide speelhoeken, vaak op thema. Een bouwhoek, een poppenhoek, maar er wordt ook volop geknutseld en getekend en geverfd.
 

Buitenspeelgoed voor 5-jarigen

Ook het buitenspelen is van groot belang. Door veel te bewegen is bewezen dat kinderen ook beter en sneller leren, dus laten we beweging vooral stimuleren. Eigenlijk alle spellen en speelgoed met een bal is interessant. Voetbal is een inkoppertje natuurlijk maar wat te denken van basketball? Deze stevige basketball standaard is een echte aanbeveling. Of wat denk je van een potje bowlen. Dat is altijd leuk toch? Zeker met deze Bowlingset van Neopreen

Een leuk cadeau voor een 5-jarige is ook de flashing Air Football. Deze voetbalpuck zweeft net iets boven de grond, als een hovercraft en is erg leuk om over te schoppen en te duwen met je handen. 

Iets heel anders, maar niet minder leuk, is de bilibo. Bilibo is open speelgoed. Speelgoed zonder een gebruiksaanwijzing en waar kinderen zelf mee verzinnen hoe ze er mee willen spelen. De bilibo is er in heel veel leuke kleurtjes, gemaakt van stevig materiaal en leuk voor jongens en meisjes. 

Vind je het leuk om een spel met ze te spelen waar ze ook nog iets van leren? De educatieve spellen van Shaked leveren wij uniek in Nederland en België. Peg Domino is daar een mooi voorbeeld van. 

We maken geen onderscheid in jongensspeelgoed en meisjesspeelgoed want vaak maakt dat op deze leeftijd echt helemaal niet uit. 

Best lastig! Wat is nou leuk voor een kind dat het kleuterspeelgoed ontgroeit maar nog niet kan lezen en dus weer te jong is voor veel spellen en bijv. experimenteersets. De oplossing; Zoek speelgoed en spellen die je samen doet, dat vinden ze geweldig! Hieronder een selectie van het leukste speelgoed geschikt voor deze leeftijd. Laat je inspireren. Kom je er niet uit? Wil je advies? Bel of mail ons gerust!