Volg ons op google facebook twitter pinterest
Klantenservice
+31 (0)412-647555

Blog Knutselen trends 2015

Knutselen is leuk voor jong en oud. Knutselen is ook van alle tijden maar dat betekent natuurlijk niet dat er geen nieuwe producten op de markt komen of trends te signaleren zijn. Natuurlijk wel! In 2015 zijn er weer veel nieuwe leuke knutselspullen en creatief speelgoed bijgekomen waarvan de belangrijkste hier zullen behandelen. 

BLOpens - Blaasstiften
Draai de vulling in de huls om, blaas op de achterkant van de stift en maak de mooiste schilderen met airbrush effect. De blopens zijn erg leuk om te gebruiken in combinatie met sjablonen maar kunnen ook uit de vrije hand gebruikt worden. Nu Jumbo blopens op de markt brengt met allerlei licences zoals Frozen is de vraag explosief toegenomen. Ze zijn zelfs genomineerd als speelgoed van het jaar! Maar.....wij verkopen al zeker 8 jaar blaastiften van een ander merk. Eigenlijk het originele merk. Deze blopens onderscheiden zich door een zeer goede kwaliteit prijshouding maar ook de unieke eigenschap van de magic blopens waarmee je kleuren kunt omtoveren. Kijk maar eens op het filmpje hoe dit werkt (klik op de afbeelding van de BLOpens magic!)! Daarnaast hebben wij ook Blopens voor textiel. Uniek want op die manier kun je ook leuk t-shirts, etuis, en tassen decoreren. De verf wordt wasvast na fixeren door binnenstebuiten te strijken. Sjablonen worden vaak al bij de setjes geleverd maar daarnaast hebben we op zowel A.4 als A5 formaat losse sjablonen in verschillende thema's beschikbaar. 

 
Blopens voorbeeld in actieKinderen vanaf circa 4 jaar kunnen al met BLOpens aan de slag. Het is erg leuk om te doen, je hebt vrij snel een mooi eindresultaat. Het blazen op de blopens is zeer goed voor de ontwikkeling van de mondspieren en mondmotoriek. De hulzen kunnen desgewenst in de vaatwasser, wel zo hygienisch! 

Heb je een vraag over blopens? Of wil je op maat gesneden advies? Bel of mail ons dan gerust voor meer informatie! 

Ook helemaal hot en happening is het decoreren met speciale design It'z Duct Tape
Voorbeeld gebruik Itz Duct tapeDuct tape, decoreer alles wat je leuk vindDe opvolger van washi tape maar dan robuuster en stoerder. Het leuke van deze duct tape is dat je er mee kunt decoreren, maar je ku
nt er ook van alles van maken. Zoals armbanden, maar ook zwaarden en schilden.
Duct Tape is natuurlijk de allersterkste tape die we kennen, is eenvoudig te scheuren, te knippen en te verwerken en is nu van het merk Itz Ductape verkrijgbaar in allerlei hippe kleurtjes, prints en designs. Ook is er een tof boek met allerlei gave ideeen en tips. Dat heet Creatief met Duct Tape!

Superleuk om te doen, echt eens wat anders: Suncatchers en Raamstickerverf van Orange Elephant
Suncatcher voorbeeldenHet merk Orange Elephant is in Nederland nog niet zo bekend. Ten onrechte want ze hebben prachtige creatieve middelen en knutselsets in het assortiment. Het allerleukste vinden wij de raamstickerverf (window paint) en de sun catchers.

Een sun catcher is een soort kunststof tekening waarvan de zwarte lijntjes het relief zijn. Met de speciale window paint kun je de suncatchers inkleuren. Na circa 6 uur drogen is de verf gekleurd transparant opgedroogd. Hang je de suncatcher dan voor een raam? Dan krijg je een mooi glas in lood effect. Suncatchers kleuren is leuk voor kinderen vanaf circa 5-6 jaar. Bij TrendySpeelgoed.nl verkopen we allerlei verschillende setjes met zowel kleine als grote suncatchers.... in de rubriek hobby en knutselen vind je een volledig overzicht! 
Suncatchers en raamstickerverf
Een stapje moeilijker is het maken van raamstickers. Dit doe je ook met window paint maar zonder het kunststof frame. Kies eerst een eenvoudige kleurplaat, leg deze onder het kunststof vel. Trek de lijnen over met de outliner en kleur daarna goed i
n met window paint. Na min. 24 uur drogen is het kunstwerk opgedroogd tot een sticker, die je eenvoudig van het plastic af kunt pellen en op ieder glad oppervlak kunt plakken. Omdat de verf transparant opdroogt is het erg leuk de stickers op een raam te plakken! Bij TrendySpeelgoed.nl hebben we diverse soorten raamsticker verf sets in thema's, maar ook neutraal alsmede allerlei extra's zoals de losse transparante vellen en outliner!

Knutselen met zand? 
Verpakking Glow In The Dark Angel SandJa dat kan hoor! Vorig jaar was het binnenspeelzand al erg populair. De merken Angel Sand, Super Sand en Kinetic Sand zijn de bekendste en ook de beste kwaliteit. Dit jaar breiden alle merken hun assortiment verder uit! Verschijnt er van Angel Sand bijvoorbeeld binnenkort een Glow In The Dark set en een speciale creatieve set, voor kinetic sand is nu ook Sand Paint te koop.

Sand Paint voor kinetisch zandJawel dat is speciale verf waar je op het zand mee kunt verfen. Heb je dus een mooi kasteel gemaakt? Dan kun je deze nu extra mooi maken door de kantelen en daken te versieren met mooie kleuren. Wil je iets nieuws maken? Dan kneed je de verf gewoon door het zand. De verf wordt helemaal opgenomen en verdwijnt op magische wijze echt supercool!