Volg ons op google facebook twitter pinterest
Klantenservice
+31 (0)412-647555

behendigheidsspeelgoed

Motorisch uitdagend speelgoed. Combineer balans, coordinatie, snelheid, reflexen, kracht en/of uitdagingsvermogen en speel!
Bekijk inhoud 
Bekijk inhoud 
Behendigheidsspeelgoed en behendigheidsspelletjes. Super goed voor het oefenen van motoriek, balans, evenwicht, hand-oog coordinatie en concentratie.

Actief behendigheidsspeelgoed

Sommig speelgoed zoals de lolobal kent iedereen. Op een lolobal spring je met 2 voeten tegelijkertijd op een rand rond een bal, terwijl je ook je evenwicht moet bewaren. Goed voor bevordering conditie en balans. Iets eenvoudiger, bijvoorbeeld voor jongere kinderen, is de bungee bouncer! Ook lekker actief, de enkelbal.We hebben ook een prachtige serie Crazy-Catches. Dit zijn rebound netten die je aan twee kanten kunt gebruiken. Leverbaar in verschillende maten en ideaal om de bal behendigheid te oefenen, zowel voor keepers als spelers! 

Circusspeelgoed en jongleren is een aparte categorie. Hacky Sacky van Wham-O zijn pittenzakjes waarbij je namen met je voeten je behendigheid kunt trainen. De diabolo kent iedereen eigenlijk wel maar blijft zo ontzettend leuk. 

Actieve behendigheidsspellen

Spellen die een veel serieuzere taak hebben in deze zijn de exmocise spellen. De naam zegt het. Iedere variant bevat een aantal spellen, oefeningen en opdrachten die het uitgelichte onderdeel extra oefenen. Adem, motoriek, rug, bal, voet, senso motoriek. Haal je hart op met deze mooie serie kaartspellen.

Ook erg leuk is het kaartspel Top tot teen! Dat geeft:
  • de motivatie om met meer plezier bewuster te bewegen;
  • bewustwording van eigen grenzen;
  • ontwikkeling van lichaamsbesef en lichaamsplan;
  • een losser, leniger en soepeler lijf;
  • vermindering van stress en daardoor een verbetering van de stemming;
  • meer concentratie en alertheid doordat beide hersenhelften beter samenwerken.
Ook het maken van mega grote bellen met bellenblaas sop kun je scharen onder behendigheidsspeelgoed want het is nog niet zo eenvoudig en vergt concentratie en een goede hand-oog coordinatie. De bellenblaas sets van Bubble Lab zijn geweldig.