Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Trendy Speelgoed - Dinsdag 14 November 2022

  Fidget toys, alles wat je moet weten!

  Wij van TrendySpeelgoed krijgen regelmatig vragen van ouders over speelgoed. Deze vragen kunnen gaan over de veiligheid, over waar op gelet moet worden bij een aankoop of bijvoorbeeld over hoe fidgetspeeltjes helpen bij de ontwikkeling van het kindje.

  Wij helpen jullie graag met alle vragen met betrekking tot fidget speeltjes. Daarom hebben wij vandaag deze blog voor jullie geschreven, waarin we de meest gestelde vragen zullen beantwoorden die gesteld worden over een erg populaire soort speelgoed: fidgettoys!

   

  Hoe ontwikkelt mijn kind zich met fidgettoys?

  Je hebt misschien wel eens fidget toys gezien en je afgevraagd waar ze voor dienen. Dit speelgoed is ontworpen om kinderen te helpen zich te concentreren, te concentreren en te kalmeren. Het is ook een geweldige manier om kinderen met sensorische behoeften te helpen. Als je kind moeite heeft om stil te zitten of zich te concentreren, kan een fidget speeltje een geweldige oplossing zijn!

  Fidget toys zijn ontworpen om kinderen te helpen focussen, concentreren en kalmeren. Het is ook een geweldige manier om kinderen met sensorische behoeften te helpen. Als je kind moeite heeft om stil te zitten of zich te concentreren, kan een fidget speeltje een geweldige oplossing zijn!

  Er zijn veel verschillende soorten fidget toys op de markt, dus het is belangrijk om er een te vinden die geschikt is voor je kind. Enkele populaire opties zijn spinner speelgoed, fidget kubussen, stress ballen, en sensorische balletjes. Dit speelgoed kan kinderen helpen door hen een manier te bieden om overtollige energie op een positieve manier kwijt te raken. Bovendien kan friemelen kinderen helpen zich beter te concentreren doordat ze een fysieke uitlaatklep hebben voor hun energie.

  Fidget toys kunnen in veel verschillende situaties worden gebruikt, bijvoorbeeld thuis, op school of op het werk. Ze zijn ook draagbaar, dus je kunt ze onderweg meenemen! Veel mensen vinden dat een fidget speeltje hen helpt kalm en geconcentreerd te blijven in stressvolle situaties. Als je denkt dat je kind baat zou kunnen hebben bij het gebruik van een fidget toy, kun je overwegen om met een arts of ergotherapeut te overleggen om te zien of het geschikt is voor hem of haar.

   

  Conclusie 

  Als je op zoek bent naar een manier om je kind te helpen zich te concentreren of te kalmeren, overweeg dan om hem of haar een fidget speeltje te geven! Fidget toys zijn ontworpen om kinderen te helpen focussen, concentreren en kalmeren. Het is ook een geweldige manier om kinderen met sensorische behoeften te helpen. Er zijn veel verschillende soorten fidget toys op de markt, dus het is belangrijk om er een te vinden die geschikt is voor je kind. Praat met de arts of ergotherapeut van je kind als je denkt dat een fidget speeltje nuttig voor hem of haar kan zijn.

   

  Hoe kies ik het juiste fidgetspeeltje voor mijn kind?

  Als ouder wil je het beste voor je kind. Bij het vinden van het juiste fidget speeltje zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. In deze blogpost laten we je zien hoe je het juiste fidget speeltje voor je kind kiest, zodat het zich kan concentreren en het meeste uit zijn schooldag kan halen. Lees verder voor meer informatie!

  Er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden bij het kiezen van een fidget speeltje voor je kind. Ten eerste, denk aan de leeftijd van je kind. Kleinere kinderen vinden kleiner speelgoed dat ze gemakkelijk in hun handen kunnen houden vaak prettig. Oudere kinderen daarentegen geven misschien de voorkeur aan groter speelgoed waar ze mee kunnen spelen.

  Vervolgens moet je nadenken over het soort materiaal waarvan het speelgoed gemaakt is. Sommige ouders geven de voorkeur aan zachtere materialen zoals pluche of siliconen, terwijl anderen de voorkeur geven aan hardere materialen zoals hard plastic. Het hangt echt af van de voorkeur van jekind en van de sensatie die hij of zij prettig vindt bij het friemelen.

  Tot slot wil je een budget bepalen. Fidget toys kunnen in prijs variëren van een paar dollar tot meer dan honderd dollar. Het is belangrijk om een speeltje te vinden dat betaalbaar is, maar ook duurzaam, zodat je kind er veel gebruik van kan maken.

  Met al deze factoren in gedachten vind je zeker weten het beste fidgetspeeltje voor jouw dropje!

  Conclusie 

  Het kiezen van het juiste fidget speeltje voor je kind hoeft niet moeilijk te zijn. Houd hun leeftijd, favoriete sensatie en budget in gedachten, en je zult zeker het perfecte speeltje voor hen vinden. Heb jij een favoriet fidget speeltje? Deel het met ons in de comments onder de blog!

   

  Wat zijn leuke manieren om een fidget speeltje te gebruiken?

  Fidget toys zijn tegenwoordig helemaal in, en met reden! Ze bieden een broodnodige uitlaatklep voor nerveuze energie en kunnen helpen om beter te concentreren. En niet te vergeten, ze zijn gewoon leuk! Als je op zoek bent naar nieuwe ideeën om het speelgoed van je kind te gebruiken, zoek dan niet verder. Hier zijn vier leuke manieren om een fidget speeltje te gebruiken:

  1. Gooien en vangen: Deze is gemakkelijk! Gooi het fidget speeltje gewoon heen en weer tussen je handen. Als je je extra uitdaging zoekt, probeer het speeltjes dan op verschillende manieren te vangen (tussen je vingers, met je arm, et cetera).

  2. Balans uitdaging: Kun je het fidget speeltje op verschillende delen van je lichaam balanceren? Op je hoofd? Op je neus? Op je elleboog? De mogelijkheden zijn eindeloos!

  3. Hindernisbaan: Maak een hindernisbaan voor je fidget speeltje met behulp bankkussens, stoelen en wat je nog meer in huis hebt. Kijk vervolgens hoe snel je de fidget toy door het parcours krijgt zonder een van de obstakels te raken.

  4. Tekenen: Leg je fidgetspeeltjes op een a4-papiertje en probeer het speeltje zo nauwkeurig mogelijk na te tekenen. Ga jij de uitdaging aan?

  Conclusie

  Fidget toys zijn niet alleen voor kinderen - ze kunnen ook leuk zijn voor volwassenen! De volgende keer dat je je gestrest voelt of een pauze van je werk nodig hebt, probeer dan een van deze vier leuke manieren om een fidget speeltje te gebruiken. Van evenwichtsoefeningen tot het overtrekken van patronen, er is voor elk wat wils. Dus ga je gang en probeer het eens - je zou je kindje, of misschien zelfs wel jezelf wel eens kunnen verbazen met hoeveel plezier je hebt!

   

  Hoe zijn fidgetspeeltjes ontstaan?

  Als je een kind op school hebt, is de kans groot dat je van fidget toys hebt gehoord. Deze kleine snuisterijen zijn de laatste jaren enorm populair geworden, omdat zowel kinderen als volwassenen ze gebruiken om zich beter te kunnen concentreren. Maar waar komen ze vandaan? Laten we eens kijken naar de fascinerende geschiedenis van fidget toys.

  Geloof het of niet, fidget toys bestaan al eeuwen. De vroegst bekende voorbeelden dateren uit de 17e eeuw, toen de Duitse arts Georg Eckhart een "wrijfsteen" ontwikkelde om zijn patiënten te kalmeren. Dit eenvoudige speeltje bestond uit een klein stukje steen dat tussen de vingers gewreven kon worden. Eckhart geloofde dat het wrijven van de steen zou helpen spanning los te laten en angst te verlichten.

  Ondanks Eckharts beweringen was er niet veel wetenschappelijk bewijs voor de werkzaamheid van zijn wrijfsteen. Het idee sloeg echter aan, en overal in Europa doken soortgelijke apparaten op. In de 19e eeuw ontwikkelde de Britse neuroloog Sir James Paget een "Worry Stone" voor zijn patiënten. Gemaakt van glad marmer was de Worry Stone bedoeld om tussen duim en wijsvinger te worden gewreven om de zenuwen te verlichten

  Conclusie

  Fidget toys zijn tegenwoordig misschien helemaal in, maar ze hebben een lange en interessante geschiedenis. Deze eenvoudige apparaten, die teruggaan tot de 17e eeuw, zijn door mensen over de hele wereld gebruikt om te helpen bij concentratie en focus. Dus als je kind de volgende keer om een fidget speeltje vraagt, kunt je gerust fidgetspeelgoed kopen: ze spelen niet zomaar met speelgoed, maar gebruiken een hulpmiddel dat al eeuwenlang mensen helpt!

  Recente artikelen