Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Trendy Speelgoed - Maandag 25 November 2022

  Populair meisjesspeelgoed 2022

  ben jij op zoek naar speelgoed voor meisjes, bijvoorbeeld voor hun verjaardag, kerst, sinterklaas, pasen of gewoon zomaar? Wij snappen maar al te goed dat het best moeilijk kan zijn het juiste cadeau te vinden voor jouw dame. Ieder meid is namelijk anders en meiden zijn over het algemeen erg kieskeurig, vaak nog een stuk kieskeurig dan de heren zijn.

   

  Daarom hebben wij vandaag een blog voor jou geschreven met tips over de populairste speelgoedcategorieën speciaal voor dames. Daarnaast zullen we je echter eerst nog wat algemene tips geven die je kan gebruiken wanneer je meisjesspeelgoed gaat kopen.

   

  We zullen je alvast verklappen dat dit de categoriën speeltuigen zijn die het aller populairst zijn onder de meiden in 2022:

  • Buitenspeelgoed
  • Binnenspeelgoed
  • Constructiespeelgoed
  • Creatief speelgoed
  • Educatief speelgoed

   

  Lees je verder? Dan zal je weten waarom deze speelgoedcategorieën zo in de smaak vallen bij de dames!

   

  Tips voor het kopen van meidenspeelgoed

  Winkelen voor speelgoed voor meisjes kan moeilijk zijn - je wilt iets vinden dat zowel leuk als leerzaam is, maar het kan moeilijk zijn om de perfecte balans te vinden. En met zoveel opties op de markt kan het moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. Maar wees niet bang - wij zijn er om te helpen! Hier zijn onze vijf beste tips om speelgoed voor meisjes te kopen:

   

  1. Zoek naar speelgoed dat aanzet tot doen alsof. Meisjes doen graag alsof ze volwassen zijn, en speelgoed waarmee ze dat kunnen doen is altijd een hit. Zoek naar dingen als speelkeukens, babypoppen en verkleedkleren.

   

  2. Vermijd genderstereotypen. Het is niet omdat speelgoed voor meisjes bestemd is dat het roze of glitterig moet zijn. Zoek naar speelgoed met een open einde en eindeloze mogelijkheden, zoals bouwblokken, kunstbenodigdheden en muziekinstrumenten.

   

  3. Houd rekening met de interesses van je kind. Elk kind is anders, dus het is belangrijk om speelgoed te vinden dat de specifieke interesses van je kind aanspreekt. Als ze van dieren houdt, zoek dan naar een boerderij of dierfiguren. Als ze van sport houdt, overweeg dan een mini basketbalring of een tee-ball set.

   

  4. Denk aan leermogelijkheden. Speelgoed hoeft niet alleen maar leuk te zijn - het kan ook leerzaam zijn! Zoek dingen waarmee je kind nieuwe vaardigheden kan leren, zoals puzzels of spelletjes om te leren tellen of bij elkaar te passen.

   

  5. Vergeet de klassieke favorieten niet. Soms is het beste speelgoed het speelgoed dat altijd al bestaat - denk aan Lego, Barbies, Hot Wheels, enz. Deze tijdloze klassiekers raken nooit uit de mode!

   

  Conclusie

  Winkelen voor speelgoed voor meisjes hoeft niet moeilijk te zijn - houd gewoon deze tips in gedachten en je zult zeker iets vinden waar ze dol op zal zijn!

   

  Waarom is buitenspeelgoed zo populair bij meiden?

  Het lijkt wel of er elke keer dat je naar de winkel gaat, steeds meer buitenspeelgoed voor meisjes is. Hoewel sommigen dit misschien zien als een recente trend, is het een feit dat de populariteit van buitenspeelgoed voor meisjes al jaren gestaag toeneemt. Daar zijn een aantal redenen voor, die we in deze blogpost zullen verkennen.

   

  Er zijn een paar redenen waarom buitenspeelgoed voor meisjes de laatste jaren zo populair is geworden. Eerst en vooral worden meisjes actiever. Dankzij initiatieven als Let's Move!, gelanceerd door voormalig First Lady Michelle Obama, zijn meisjes zich meer bewust van het belang om actief te blijven en regelmatig te bewegen. Daarom zijn ze op zoek naar speelgoed waarmee ze energie kunnen verbranden en fit kunnen blijven.

   

  Ten tweede heeft onderzoek aangetoond dat spelen met buitenspeelgoed een positieve invloed heeft op de ontwikkeling van meisjes. Door buiten te spelen kunnen meisjes belangrijke vaardigheden ontwikkelen, zoals probleemoplossend vermogen, kritisch denken en teamwerk. Bovendien wordt buitenspelen in verband gebracht met een betere geestelijke gezondheid van kinderen. Met zoveel voordelen is het geen wonder dat ouders steeds vaker kiezen voor buitenspeelgoed voor hun dochters.

   

  Tenslotte is buitenspeelgoed gewoon leuk! Van schommels en trampolines tot fietsen en steppen, er zijn eindeloos veel manieren waarop meisjes van de buitenlucht kunnen genieten. En met het warmere weer in het vooruitzicht is dit het perfecte moment om buitenspeelgoed voor je meisje in te slaan.

   

  Conclusie

  Als je op zoek bent naar een cadeau voor een speciaal meisje in je leven, overweeg dan een buitenspeelgoed. Buitenspeelgoed is populair omdat het actief is, goed voor de ontwikkeling en vooral leuk! Met zo veel opties om uit te kiezen, vind je zeker het perfecte speelgoed om je meisje de hele lente en zomer te laten bewegen en spelen.

   

  Waarom is binnenspeelgoed zo populair bij meiden?

  Het is geen geheim dat meisjes graag met poppen spelen. Maar waarom is binnenspeelgoed zo populair bij meisjes? Daar zijn een paar redenen voor. Ten eerste zijn meisjes over het algemeen verzorgder dan jongens. Ze doen ook graag alsof en gebruiken hun fantasie meer dan jongens. En tenslotte worden meisjes sneller volwassen dan jongens, dus zijn ze eerder klaar om met "volwassen" speelgoed te spelen.

   

  Verzorgende

  Een van de belangrijkste redenen waarom meisjes graag met binnenspeelgoed spelen, is omdat ze verzorgender zijn dan jongens. Van jongs af aan wordt meisjes geleerd voor anderen te zorgen en zachtaardig te zijn. Poppen zijn de perfecte uitlaatklep voor dit soort spel. Meisjes kunnen ze aankleden, voeden, laten slapen en zelfs hun luiers verschonen! Dit soort spel stelt meisjes in staat te oefenen in het zorgen voor anderen en helpt hen empathie voor anderen te ontwikkelen.

   

  Doen alsof en verbeelding

  Een andere reden waarom meisjes van binnenspeelgoed houden, is dat ze meer ruimte hebben om te doen alsof en te fantaseren dan buitenspeelgoed. Jongens geven meestal de voorkeur aan autootjes of actiefiguren die ze kunnen verplaatsen en waarmee ze lawaai kunnen maken. Meisjes, daarentegen, geven de voorkeur aan poppen die ze kunnen stylen en waarvan ze de accessoires kunnen gebruiken zoals ze willen. Zij vinden het ook leuk om te doen alsof zij degene zijn die gestyled en versierd worden! Dit soort spel vereist meer verbeelding, iets wat voor de meeste meisjes vanzelfsprekend is.

   

  Volwassenheid

  Ten slotte worden meisjes sneller volwassen dan jongens, zodat ze eerder klaar zijn om met "volwassen" speelgoed te spelen. Dit betekent niet dat alle meisjes altijd met babypoppen willen spelen. Maar het betekent wel dat zij sneller dan jongens toe zijn aan complexer speelgoed, zoals poppen met beweegbare onderdelen of Barbiepoppen. Dus als je een meisje hebt dat zich verveelt met haar babypop, wees dan niet verbaasd als ze om een Barbie gaat vragen!

   

  Conclusie

  Binnenspeelgoed is om verschillende redenen populairder bij meisjes. Meisjes zijn verzorgder dan jongens, ze doen meer alsof en gebruiken hun fantasie meer dan jongens, en ze worden sneller volwassen dan jongens, zodat ze eerder klaar zijn voor "volwassen" speelgoed. Houd deze dingen in gedachten de volgende keer dat je speelgoed gaat kopen voor je kleine meid!

  Hoe kan het dat meiden het spelen met constructiespeelgoed ook in 2022 zo gaaf vinden?

  Vroeger werd constructiespeelgoed gezien als "jongensspeelgoed" Maar tegenwoordig speelt een toenemend aantal meisjes met constructiespeelgoed - en ze vinden het geweldig! Wat zit er achter deze trend? Laten we eens nader bekijken waarom constructiespeelgoed zo populair is bij meisjes.

   

  Er zijn een paar redenen achter de groeiende populariteit van constructiespeelgoed onder meisjes. Ten eerste biedt constructiespeelgoed een unieke uitdaging die veel meisjes onweerstaanbaar vinden. In tegenstelling tot poppen of ander traditioneel "meisjesspeelgoed" moeten kinderen bij constructiespeelgoed hun probleemoplossend vermogen gebruiken om uit te zoeken hoe ze de stukken in elkaar kunnen zetten. Dit kan een geweldige manier zijn voor meisjes om hun ruimtelijk inzicht en fijne motoriek te ontwikkelen.

   

  Een andere reden voor de populariteit van constructiespeelgoed onder meisjes is dat het kinderen een kans biedt om creatief te zijn. Met constructiespeelgoed zijn er geen grenzen - kinderen kunnen bouwen wat ze maar kunnen bedenken. Dit in tegenstelling tot poppen of ander meisjesspeelgoed dat vaak wordt geleverd met zeer specifieke instructies over hoe ermee gespeeld moet worden. Deze vrijheid om creatief te zijn is iets waar veel meisjes naar hunkeren.

   

  Ten slotte is constructiespeelgoed populair bij meisjes omdat het gewoon leuk is! Er is iets bevredigends aan om met alleen je eigen twee handen een ingewikkeld bouwwerk in elkaar te zetten. En als je klaar bent, heb je een fysieke weergave van je eigen creativiteit en harde werk. Geen wonder dat zoveel meisjes zich aangetrokken voelen tot constructiespeelgoed!

   

  Conclusie

  Als je thuis een meisje hebt dat geïnteresseerd lijkt in het spelen met constructiespeelgoed, aarzel dan niet om haar aan te moedigen! Bouwspeelgoed kan kinderen helpen belangrijke vaardigheden te ontwikkelen, zoals probleemoplossend vermogen en ruimtelijk inzicht. Het biedt kinderen ook de kans om creatief te zijn en daarbij veel plezier te hebben. Dus sla het constructiespeelgoed, zoals Fantasy Forts of Crazy Forts maar in!

  Creatief speelgoed is in 2022 bij meiden nog steeds een hit!

  Als je je ooit hebt afgevraagd waarom creatief speelgoed zo populair is bij meisjes, ben je niet de enige. Veel ouders krabben op hun hoofd als ze hun dochters met poppen of verkleedkleren zien spelen en vragen zich af wat de aantrekkingskracht is. Jongens lijken immers net zo graag met autootjes of actiefiguren te spelen. Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig: creatief speelgoed is populair bij meisjes omdat het de verbeelding en zelfexpressie stimuleert.

   

  Waarom verbeelding belangrijk is

  Verbeelding is belangrijk voor kinderen van alle leeftijden, maar het is vooral cruciaal tijdens de eerste jaren van hun ontwikkeling. Als kinderen hun verbeelding gebruiken, kunnen ze verschillende concepten en ideeën verkennen in een veilige en gecontroleerde omgeving. Dit helpt hen de wereld om hen heen te begrijpen en te leren over oorzaak en gevolg. Bovendien ontwikkelen kinderen die fantasierijk spelen vaak grotere taalvaardigheden en zijn ze later in hun leven creatiever.

   

  Waarom zelfexpressie belangrijk is

  Creatief speelgoed stimuleert niet alleen de verbeelding, maar stelt meisjes ook in staat zich op een gezonde en positieve manier te uiten. Voor veel meisjes is spelen met poppen of doen alsof een manier om emoties of ervaringen te verwerken waar ze misschien nog geen woorden voor hebben. Het is ook een manier voor hen om te experimenteren met verschillende rollen en verschillende identiteiten uit te proberen. Dit alles helpt meisjes een sterker gevoel van eigen identiteit te ontwikkelen en vertrouwen op te bouwen in wie ze zijn.

   

  Conclusie

  Creatief speelgoed is populair bij meisjes omdat het verbeelding en zelfexpressie aanmoedigt - twee dingen die cruciaal zijn tijdens de eerste jaren van ontwikkeling. Als u op zoek bent naar speelgoed dat uw dochter helpt te leren en te groeien, zoek dan naar speelgoed dat haar verbeelding stimuleert en waarmee ze zich op een gezonde en positieve manier kan uiten.

   

  Ook in 2022 is educatief speelgoed trendy!

  Loop een willekeurige speelgoedwinkel binnen en je ziet het: een hele afdeling gewijd aan "educatief speelgoed" voor meisjes, bijna altijd gevuld met roze en paarse tinten. Maar waarom is dit soort speelgoed zo populair bij jonge meisjes? Laten we dat eens nader bekijken.

   

  Aan de oppervlakte lijkt het misschien alsof educatief speelgoed niets meer is dan een marketingtruc om ouders meer geld te laten uitgeven aan hun kinderen. Maar de waarheid is dat er enige wetenschap achter zit waarom dit soort speelgoed zo populair is bij meisjes.

   

  Ten eerste zijn meisjes op deze leeftijd verbaler dan jongens. Ze leren sneller taal en hebben een grotere woordenschat. Het is dus logisch dat zij zich aangetrokken voelen tot speelgoed dat hen helpt nog meer woorden te leren.

   

  Bovendien zijn meisjes op deze leeftijd coöperatiever dan jongens. Ze spelen liever met anderen en delen hun speelgoed. Het is dus opnieuw logisch dat zij zich aangetrokken voelen tot educatief speelgoed waarbij zij moeten samenwerken met andere kinderen om te slagen.

   

  Conclusie

  Er bestaat geen twijfel over: educatief speelgoed is tegenwoordig big business. En daar is een reden voor: ze zijn ongelooflijk populair bij jonge meisjes. Als je thuis een dochter hebt, is de kans groot dat ze je al smeekt om het nieuwste en beste educatieve speelgoed op de markt. En wie kan het haar kwalijk nemen? Met dit soort speelgoed kan ze nieuwe woorden leren, samenwerken met andere kinderen en daarbij veel plezier hebben. Dus geef maar toe - ze is het zeker waard!

  Recente artikelen