Volg ons op google facebook twitter pinterest
Klantenservice
+31 (0)412-647555

Goed Doel 2015: Stichting Semmy

De balans is opgemaakt! Buiten de opbrengsten die onze veilingen voor Stichting Semmy op www.Blue.nl heeft gegenereerd hebben we in 2015 een leuk bedrag bij elkaar gespaard! 

Het totaalbedrag dat we gaan overmaken op het rekeningnummer van Stichting Semmy is: 955,80 euro!

 Stichting semmyIeder jaar kiest het team van TrendySpeelgoed.nl 1 goed doel uit dat we het hele jaar financieel gaan steunen. Voor 2015 is dat geworden www.stichtingsemmy.nl

In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 125 kinderen te maken met een hersentumor. Circa 15% van de hersentumoren bij kinderen is een hersenstamtumor (DIPG / ponsglioom), ongeveer 18 gevallen per jaar. De overlevingskans bij een hersenstamtumor is namelijk vrijwel 0% met een levensverwachting na diagnose van 2 tot 12 maanden. Stichting Semmy financiert het VUmc onderzoek VONK-SEMMY.

Iedereen weet dat er diverse grote fondsen in Nederland zijn die geld inzamelen voor onderzoek tegen (kinder)kanker. Maar is ook bekend dat deze fondsen alleen onderzoek financieren als resultaten op handen zijn? Oftewel voor onderzoek dat nog in de beginfase staat wordt vrijwel geen geld ter beschikking gesteld.

Ondanks bovengenoemde getallen, is hersenstamkanker (DIPG / ponsglioom) relatief zeldzaam. Deze zeldzaamheid zorgt ervoor dat het voor de farmaceutische industrie niet interessant is om wetenschappelijk onderzoek te steunen.

Helaas betekent dit wel dat er elke 2 a 3 weken in Nederland een kind overlijdt vanwege een hersenstamtumor, in Amerika overlijdt er bijna dagelijks een kind aan een hersenstamtumor (DIPG / ponsglioom).

Daarom is het noodzakelijk dat wij zelf met uw hulp geld bijeen brengen om deze verschrikkelijke ziekte te kunnen behandelen.

Onze frustratie is dat de genezingskans van een hersenstamtumor (DIPG / ponsaglioom) nog steeds vrijwel 0% procent is en dat je als ouders van de één op de andere dag weet dat je je kind tussen 2 en 12 maanden kwijt bent. En dat terwijl bij andere vormen van kinderkanker de overlevingskans gelukkig is gestegen naar meer dan 70%. Het onderzoek VONK-SEMMY bij VUmc in Amsterdam richt zich in brede zin op alle gliomen in de hersenen bij kinderen en specifiek uiteraard op gliomen in de hersenstam, oftewel de zogenaamde ponsgliomen (pontine glioma). M.a.w. daar tweederde van de hersentumoren bij kinderen een glioom is, zal een eventueel resultaat uit het onderzoek VONK-SEMMY voor een relatief grote groep van circa 80 Nederlandse kinderen per jaar een positief effect kunnen hebben.

Natuurlijk willen we voor deze geweldige stichting zoveel mogelijk geld binnen halen. Hoe we dat gaan doen? Met verschillende acties tijdens evenementen en met de opbrengst van het Stichting Semmy artikel! Wil je Stichting Semmy ook steunen? Koop dan het Stichting Semmy product. 100% van de verkoopprijs gaat naar dit goede doel. Dat is nog eens leuk, koop leuk speelgoed EN steun een goed doel! 

Gedurende het jaar zullen we hier speciale acties tijdens evenementen vermelden! Heb je zelf nog gave en leuke ideeen tot samenwerking? Mail ons gerust! 

Met vriendelijke groet,
Team TrendySpeelgoed.nl

* 27 en 28 Maart Fashion Lab Oss Fashion Week: Tijdens de OFW in Oss is TrendySpeelgoed.nl te vinden in het fashion lab, DE place to be voor leuke, creatieve fashion gerelateerde workshops. Die vinden plaats in de transparante tent tegenover de hema. Kom je ook een hip T-shirt pimpen met textiel blaasstiften, textiel neon verf , blingbling? Koop dan voor 5 euro een leuk shirt en je hebt meteen een plek in onze workshop INCLUSIEF alle verdere materialen! 50% van de opbrengst gaat naar Stichting Semmy! 

Helaas was het vreselijk rot weer tijdens de Oss Fashion Week, maar....we hebben toch 9 t-shirts en 2 maskers laten pimpen. Opbrengst voor Stichting Semmy: 25 euro

* Mei/juni/juli: We hebben diverse speel evenementen georganiseerd in samenwerking met het Zandsculpturen festival Brabant! Iedere keer hebben wij de stichting Semmy banner meegenomen EN een prijsvraag georganiseerd, waarbij we vroegen om een vrijwillige donatie voor Stichting Semmy. UIt de goede inzenders kozen we dan winnaars die een tegoedbon wonnen twv 20 euro. Deze actie hebben we ook gedaan tijdens het muziekfestival Muze Misse, juli 2015

* Zondag 15 november: hebben we een open dag georganiseerd op de locatie van TrendySpeelgoed.nl in Oss. Daarbij hebben we natuurlijk weer de banner duidelijk gepositioneerd samen met de flyers en wederom een winactie georganiseerd. 

* Vanaf 9 december bieden wij leuke artikelen aan ter veiling op www.blue.nl
De opbrengst van de veiliing van deze pakketten gaat naar Stichting Semmy. Kijk ook eens naar de andere veiling items en de daarbij behorende goede doelen. Superleuke veiling site!

Aan het einde van het jaar zullen we zowel de verkopen van de Jump Up smiley en de opbrengsten van de donaties totaliseren en als 1 bedrag overmaken aan Stichting Semmy!