Volg ons op google facebook twitter pinterest
Klantenservice
+31 (0)412-647555

Blog Educatief speelgoed trends

Binnen het segment educatief speelgoed zie je weer veel nieuwe ontwikkelingen. Speelgoed en spellen die zowel in klassikaal verband ingezet kunnen worden als ook thuis. Vaak kan educatief speelgoed de kinderen stimuleren in hun ontwikkeling, maar vooral thuis is het toch wel erg belangrijk dat het spelelement aantrekkelijk en leuk is, immers...kinderen zitten heel de dag al op school en als ze dan thuis het idee krijgen dat ze weer moeten "leren, dan haken ze af. 

Letterspelmat voor uren letterpretEen voorbeeld van een educatief spel dat hier heel slim op in speelt is de letterspelmat. Laat kinderen op speelse wijze kennis maken met letters, woordjes vormen, op een actieve manier. De voorbeeld woordjes op de rand van de mat zijn wel getoetst aan het onderwijsniveau van basisschool kinderen in groep 3. Alle woordjes zijn klankzuiver en kort. Natuurlijk is er genoem ruimte en mogelijkheden voor de kinderen om hun eigen spel met dit product te verzinnen. Zo kan bijvoorbeeld een kind ook een woordje in zijn hoofd nemen en vervolgens de letters op de juiste volgorde lopen. De andere kinderen moeten dan "lezen" wat het woordje is. Goed geraden? Dan mag op zijn beurt dat kindje een woord verzinnen en lopen. De letterspelmat van kakels werd in een artikel in de krant ook wel letterpretspel genoemd, misschien nog wel een betere benaming! 

Geo Puzzel wereldWat ook een erg leuk product is, is de geo puzzel. Met deze puzzel maak je Europa OF de hele wereld 
Opblaasbare wereldbolna. De puzzelstukjes hebben de vorm van de landen en op ieder stukje staat natuurlijk welk land het is. Goed voor de fijne motoriek, concentratie maar natuurlijk ook voor de algemene ontwikkeling. De Geo Puzzels zijn gemaakt van zeer stevig karton en daardoor geschikt voor zowel op school als thuisgebruik!

Om in dit zelfde thema te blijven is er ook een grote opblaasbare wereldbol. Leuk om actief mee te spelen, je kunt er zelf een werelds overgooi of rolspel mee verzinnen maar de opblaasbare wereldbol is natuurlijk ook erg decoratief voor in de klas of op een kinderkamer. 

Spektro starter maak kennis met electriciteitHeel iets anders! Electriciteit. Hoe het werkt is voor kinderen een raadsel. Je ziet het niet, je hoort het niet, je proeft het niet en het kan nog gevaarlijk zijn ook. Maar het is wel fascinerend hoe electriciteit zorgt voor licht en beweging. Spektro brengt een volledig vernieuwde electriciteit experimenteerdoos op de markt, de Spektro Starter. Met deze set kunnen kinderen, begeleid door de duidelijke instructie kaarten, zelf circuits bouwen op een veilige manier en zo bijv. een lamp laten branden of een wiel laten ronddraaien. Zowel geschikt voor gebruik op school als thuis! Nieuw is de spektro light show. Deze uitbreidingset biedt een heel nieuw scala aan te ontdekken componenten en mogelijkheden!


Geyser Mentos TubeKinderen vinden vaak allerlei experimentjes ook erg leuk. Denk maar eens aan de mentos challenge, waarbij je met een fles cola en 1 mentos een flinke cola geiser kunt maken. Met de Mentos Geiser Tube kun je een cola fontein maken zonder dat je zelf echt helemaal onder zit. Je wint net wat meer tijd en kunt veilige afstand nemen!
 
Insta Snow, experimenteer en maak je eigen sneeuw
Wil je nu niet die troep maar toch een leuk experiment, dan is Insta Snow ook erg geschikt. En erg leuk natuurlijk, want we kunnen in Nederland wel graag sneeuw willen...maar de kans dat we sneeuw krijgen is wel erg klein. Dus...kun je nu je eigen sneeuw maken. Een beetje water bij de poeder en je ziet het in sneltrein tempo toenemen in volume. Echt heel raar! Als je Insta snow aanraakt voelt het ook echt koud aan. Hoe dat komt? Dat heeft alles te maken met het verdampings proces. Erg leuk om mee te experimenteren. 

Naast bovengenoemde voorbeelden hebben we natuurlijk nog veel meer educatief en leerzaam speelgoed in het assortiment. Dit hebben we verzameld in de rubriek educatief speelgoed dus neem daar gerust een kijkje. 

Wil je advies? Nog op zoek naar iets speciaals dat je maar niet kan vinden? Neem dan gerust contact met ons! We staan voor je klaar.